Presidenten har ordet

Presidenten har ordet

Under brinnande världskrig 1942 var Rotarianer drivande med idén att starta FN, med en fredskonferens i London, det säger väl allt!? Trots minst tre stora pandemier och två världskrig under Rotarys historia jobbar vi på. Nu för tillfället har vi en ny pandemi och är självfallet försiktiga, tvättar våra händer och håller avstånd, men vi kämpar vidare och kommer att så göra vad än som inträffar. Vi råder dem som är i riskgrupper eller besöker riskgrupper att vara extra försiktiga och kommer då att vara färre på våra möten, vi är rädda om varandra och våra anhöriga. Men vi jobbar på distans och finner nya möjligheter och under senhösten/våren kommer vi att kunna se våra föredrag digitalt också, det är min plan.    

Vår president Mattias K S Johansson. 
(Bild: Jan-Inge Berndtson.)

Denna pandemi är den som snabbast spridits över vårt klot och därmed kommer den förhoppningsvis också att ”blåsa” över lite snabbare än vanligt, vi håller tummarna hårt och huvudet kallt.   När jag blev medlem för tio år sedan så visste jag inte så mycket om Rotarys historia. Jag förstår idag, att trots att jag lärt mig mycket, vet jag fortfarande väldigt lite. Det känns så gott att denna organisation är så stor i världen och har så mycket att ge och att man kan hjälpa till på så många områden inom Rotary.   

När jag får frågor om Rotary ifrån vänner, bekanta och främlingar då de ser min nål, så berättar jag stolt om FN, Saronhuset, Rent vatten i Kenya, End Polio Now med mera. Nu senast bidra med att sätta ner rev i vår vackra fjord (som dessutom givit oss vårt namn) för att få tillbaka ännu mer torsk. Då inser de flesta att det inte ”bara” är en klubb för inbördes beundran.   

Självklart beundrar vi varandra också säger jag och skrattar, men att Rotary överlevt i så många år och finns över hela världen med så många medlemmar och bidragit till så mycket hade varit omöjligt om vi bara satt och beundrade varandra.   

Sedan kan jag tycka att vi beundrar varandra lite för lite, det kan vi gott bli bättre på 😀!   

Men det är den lokala gemenskapen som gör allt detta möjligt, att få träffa regelbundet vårt härliga gäng och bit för bit lära känna varandra bättre på djupet och samtidigt hjälpa, tipsa och stötta varandra gör oss starka och med den kraften som skapas, bidrar vi med en hel del i samhället som vi bör vara stolta över.   

Som jag sa vid presidentbytet brinner jag extra mycket för projekt och för tillfället gäller FN globala mål. I vår klubb jobbar vi med flera mål och Uddevalla-Byfjorden Rotaryklubb har gjort detta långt innan dessa mål ens fanns sammanställda 2015.   

Under mitt år med Er kommer jag att fokusera på fler mål och/eller fördjupa oss i dem som vi redan jobbar inom. Mål nummer fem i andra länken nedan är mycket viktigare än många tror och är en nyckel för att vi kommer att lyckas med de övriga! Det är allas ansvar att vi jobbar med just det målet och inte bara för hälften av oss.

http://riunescoday.org/2020/rotary-at-the-start-of-the-united-nations/  
 https://www.globalamalen.se    

Mattias Johansson, president 2020-2021.

In- och utloggning
Glömt ditt lösenord?

Har du glömt ditt lösenord?

Klicka HÄR och följ instruktionerna.

Arkiv
Besök
  • 0
  • 60 803
  • 25 096
Till toppen.