Presidenten har ordet

Presidenten har ordet

Den 18 juni tillträdde undertecknad, Kenth Johansson till som Uddevalla-Byfjorden Rotaryklubbs 44:e President.

Jag är relativt ny inom Rotary (6 år) och känner att jag fortfarande har mycket att lära om denna fascinerande organisation och dess breda verksamhet. Det är en ärofylld uppgift att tillsammans med styrelsen styra vår skuta Uddevalla-Byfjorden Rotaryklubb framåt under 2021/22.
Efter drygt ett år med Pandemi och digitala möten skall vi nu tillsammans försöka hitta vår Rotaryvardag igen. Vi får börja, att med många små steg framåt, återupprätta våra trevliga fysiska lunchmöten.

Kenth Johansson, president. (Bild: Anett Johansson)

Vårt första möte efter sommaren är planerat till den 20 Augusti och jag hoppas innerligen att vi då kan träffas fysiskt och få med oss det stora flertalet av våra medlemmar och trotjänare. Vi vet ännu inte var men undersöker ett antal alternativ.
Vi skulle också vilja få till någon form av hybridmöte för att möjliggöra ännu högre närvarotal. Troligen skulle vi då behöva köpa in någon form av konferensutrustning, vilket vi dock måste diskutera i vår styrelse först.Vi skall också jobba vidare med att få till oss nya medlemmar som kan hjälpa oss att fortsätta utveckla Byfjorden, både som Rotaryklubb och som fjord.Våra projekt får fortsätta i Vattnets tecken. Internationellt med Rent vatten i Kenya och lokalt en fortsatt utveckling av Byfjorden både vad gäller Torsk / Hummerreven (Projekt Fjordtorsk) och mot en förbättrad syresättning i hela fjorden.

Jag ser de