Rotaryinsamling för Ukraina!


Vi fick ett meddelande från vår DG!

Kära vänner!
Vi har glädjande nyheter! Trots allt. Vi har, på initiativ av distrikt 2360, inlett ett samarbete med Roger Akelius, Akelius Foundation som innebär att våra insamlade medel under hela mars månad fördubblas. Och allt ska gå till stöd för Ukrainas folk.

Nu går vi ut på bred front och hoppas att du och din klubb är med! Parallellt arbetar vi för att Rotary i våra nordiska länder ska följa vårt exempel.

Insamlingen kommer att ske via Rotary Hjälpers 90-konton. Även våra grannländer kan använda Rotary Hjälpers 90-konton och få sina donationer fördubblade.

Roger Akelius är entreprenör, fastighetskung, filantrop, författare (facklitteratur inom programmering o beskattning) och en stor bidragsgivare till UN, SOS Barnbyar m fl.
I detta generösa samarbete donerar han alltså lika mycket som vi lyckas samla in, krona för krona, och han har meddelat att han hoppas att det ska bli riktigt mycket pengar till krigets offer i Ukraina.

Vi vill poängtera att detta är en bland flera pågående insatser. I många distrikt och klubbar har man redan kommit igång med egna insamlingar. Men det ena utesluter inte det andra. All hjälp behövs!

Lena Liljenhed Ekman
Guvernör Rotary 2360


Ukrainas flagga

Kära vänner – nu går vi ut på bred front

Ukraina behöver hjälp, och vi ska hjälpa.
Tillsammans når vi längre!

Du får det här brevet för att jag som guvernör i ditt distrikt har skrivit under ett upprop för att tillsammans med övriga distrikt samla in pengar till förmån för Ukraina. Alla donationer under hela mars månad DUBBLAS! Akelius donerar exakt lika mycket som du donerar. Om du bidrar med 500 kronor blir hjälpen 1 000 kronor till krigets offer i Ukraina. Tack Akelius!
Vi sätter ribban högt – att insamlingen ska nå 20 miljoner kronor – och vi utmanar våra grannländer Danmark, Norge, Finland och Island att göra detsamma. Du är väl med?

Nu har matchningen avslutats – men insamlingen fortsätter naturligtvis! Dock utan dubbleringen.

Förutsättningar:

 1. Jag uppmanar dig att om möjligt skänka 500 kronor eller mer.
 2. Insättning ska ske via Rotary Hjälpers 90-konton:
  Bankgiro: 900-2973
  PlusGiro: 900 297-3
  Swish: 123-9002973
  Märk insättningen med Ukraina och ditt distriktsnummer, samt Rotary hjälper (ev. redan insamlade medel kan också överföras!)
 3. Insamlade medel kommer oavkortat att fördelas mellan UNICEF och UNHCR till förmån för Ukraina.

Självklart är även vänner och bekanta välkomna att sätta in pengar. Tack för din insats – den förändrar liv!

Fredrik Sandström, DG 2320
Anna Mohlén Lauridsen, DG 2340
Lena L Ekman, DG 2360
Inger Gustafsson, DG 2380
Bengt Jansson, DG 2400
Klas Hedlund, DG 2330
Dag Johannesson, DG 2350
Bo Söderling, DG 2370
Ulf Bingsgård, DG 2390
Gunilla Öhlin, DG 2410
Ukrainainsamling